5/01/2017

ΠΕΡΙ Α, Ε. Π. Ι

    ΠΕΡΙ Α.Ε.Π.Ι
Οι καταγγελίες αυτές ήρθαν ταυτόχρονα σχεδόν με μία ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Νικολόπουλος και αφορά το σκάνδαλο στην εταιρεία πενυματικών δικαιωμάτων (διαχείριση-προστασία) ΑΕΠΙ για την οποία διεξάγουν έρευνα οι οικονομικοί εισαγγελείς, μετά απο πορισμα-καταπέλτη για πλουτισμό της οικογένειας που διαφεντεύει την ΑΕΠΙ για δεκαετίες.
Ο κ.Νικολόπουλος ζητεί να μάθει ποιός ο ρόλος κρατικών λειτουργών στην υπόθεση και αν είχαν εποπτική αρμοδιότητα για την σωστή διαχείριση της ΑΕΠΙ.
Δημοσιεύουμε ολόκληρη την ερώτηση με την πληροφορία ότι πιθανόν να βρεθούν και εδώ συνταξιούχοι δικαστικοί σε ρόλους θεματοφυλάκων της χρηστής λειτουργίας της ΑΕΠΙ.
Ιδού τι καταγγέλλει αναφερόμενος σε θύματα με ηχηρά ονόματα του πνευματικού μας χώρου:
Θέμα: «Πνευματικά δικαιώματα»
Όχι μόνο σε όλες τις οργανωμένες, αλλά και σε ανοργάνωτες θεσμικά κοινωνίες λαμβάνεται μέριμνα λειτουργίας και προστασίας του πνευματικού τομέα.
Διότι και στις πιο κρίσιμες στιγμές, στα σχεδόν απόλυτα αδιέξοδα πνευματικοί άνθρωποι με τις δημιουργίες τους, σηκώνουν στους ώμους τους το πεσμένο ηθικό συνανθρώπων, σηκώνουν στους ώμους τους πατρίδες που λυγίζουν, υπό το βάρος ασύμμετρων επιθέσεων, πιέσεων, πολέμων καταστροφικών.
Είναι παραδεκτός από όλους ο ρόλος της πνευματικής ηρωίδας της Ελλάδας Σοφίας Βέμπο και των μουσικών υποστηρικτών της στην άμυνα και τελικά στην απελευθέρωση της πατρίδας.
Το πεσμένο η και διαλυμένο ηθικό συμπατριωτών μας σε καιρούς ανείπωτης τραγωδίας και καταστροφής είτε από πόλεμο, είτε από οικονομική λαίλαπα το σήκωσαν και το κράτησαν ψηλά πνευματικοί δημιουργοί, όπως ο Χατζηδάκης, ο Θεοδωράκης, ο Τσιτσάνης, ο Καζαντζίδης και τόσοι άλλοι αφανείς σκαπανείς της Ρωμιοσύνης.
Η τεράστια συμβολή του πνευματικού κόσμου στην διεξαγωγή ή αντιμετώπιση, ακόμα και πολέμων αναγνωρίζεται διεθνώς με κάθε ευκαιρία. Τελευταία υπογραμμίσθηκε με τον πιο δραματικό τρόπο στο δυστύχημα, στο οποίο ξεκληρίστηκε η πολυπληθής και πολυθρύλητη "μουσική σκηνή" του Κόκκινου Στρατού.
Εδώ και δεκαετίες τίθεται κατά καιρούς έντονα το πρόβλημα εκμετάλλευσης από κυκλώματα και από πλημμελή λειτουργία των θεσμών της Πολιτείας, των πνευματικών έργων και του πλουτισμού εκμεταλλευτών.
Κατά καιρούς μας διαβεβαιώνουν αρμόδιοι υπουργοί ότι έχουν ληφθεί όλα τα θεσμικά μέτρα προστασίας, ώστε να προστατευθεί ο πνευματικός κόσμος και να συνεχίσει να δημιουργεί έργα προστασίας των ανθρώπων, της κοινωνίας, του κράτους μας.
Η λεγόμενη ΑΕΠΙ και στο παρελθόν βρέθηκε στο επίκεντρο έρευνας και κριτικής και κατηγορήθηκε ότι λειτουργεί ως κερδοσκοπικός οργανισμός, ότι ροκανίζει τεράστιες περιουσίες πνευματικών δημιουργών και ότι πλουτίζουν, όσοι ελέγχουν τα πνιγμένα στη χλιδή γραφεία, του πολυτελούς κτηρίου του Αμαρουσίου, την ίδια ώρα που πνευματικοί δημιουργοί πεθαίνουν στα πεζοδρόμια ή σε τρώγλες.
Κατόπιν των ανωτέρω , ερωτάσθε:
Η ΑΕΠΙ λειτουργούσε και λειτουργεί ως ιδιωτική κερδοσκοπική εταιρεία, όπως συνάγεται από πληρωμές μισθών δεκάδων χιλιάδων μηνιαίως, σε στελέχη της;
Ποιο ακριβώς είναι το καθεστώς λειτουργίας της ΑΕΠΙ;
Ποιοί έλεγχοι έγιναν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών τα τελευταία 10 χρόνια και ποιά πορίσματα συντάχθηκαν, αν συντάχθηκαν;
Ποιοι έλεγχοι έγιναν από το Υπουργείο Πολιτισμού τα τελευταία 10 χρόνια, από ποιες υπηρεσίες και ποια πορίσματα συντάχθηκαν, αν συντάχθηκαν;
Να κατατεθούν στη Βουλή τυχόν πορίσματα του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Πολιτισμού.